BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Magyar Telekom volt a nap sztárja

A BUX ledolgozta korábbi veszteségét a délután kedvezővé váló nemzetközi befektetői környezetben, és minimális pluszban zárta a csütörtöki napot.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX 0,08 százalékot emelkedett csütörtökön, így 23 213,21 ponton zárt (+18,17 pont).

A vezető részvények vegyes teljesítményt mutattak. A Magyar Telekom részvények mutattak kiemelkedő teljesítményt.

A Mol és az OTP gyengülésen ment keresztül. Az olajcég árfolyama 0,42 százalékot esett 23 600 forintra. A bankrészvények 0,55 százalékos mínuszban zártak, 5 926 forinton.

A Richter 0,45 százalékkal került feljebb, 34 605 forinton zárt a papír. A Magyar Telekom 2,68 százalékot tudott erősödni, 575 forintra. A nemzetközi befektetői hangulat javult a délután folyamán, és a stagnálásból 1 százalék körüli emelkedésbe váltottak az európai vezető tőzsdeindexek.

Az amerikai Dow Jones és az S&P-500 0,7 százalékos erősödött, míg a technológiai részvények kompozit indexe a Nasdaq 0,3 százalékkal került feljebb.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.