BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fantasztikusan teljesített a forint

A forint jelentősen erősödött a vezető devizákkal szemben a javuló nemzetközi befektetői környezetben.

A forint a reggeli 268-as árfolyamról 266,5-ös szint alá kapaszkodott az euróval szemben a kedvezővé váló globális befektetői hangulatban. Az európai vezető tőzsdeindexek 1,3-2 százalék közötti erősödést mutatnak délután, és az Egyesült Államokban is kedvezően teljesítenek a tőzsdeindexek.

A forint 0,55 százalékot erősödött a közös európai deviza ellenében, amellyel a régió legjobban teljesítő fizetőeszköze lett. A lengyel zloty és a román lej 0,2 százalékos tudott javítani az előző napi záróárfolyamához képest, míg a cseh korona 0,5 százalékot esett.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

„A javulgató hangulat 1,21 fölötti euró/frank árfolyamot eredményezett, jó irányba halad a frank/forint árfolyama is (a devizahiteleseknek, illetve a frank vásárlóknak) a tegnapi 224-es csúcs után ma esély mutatkozik a 220-as szint alatti kurzusra is” – vélte Karsai Péter, a Commerzbank közgazdásza napi devizapiaci elemzésében.

Az elemző várakozásaival összhangban a forint a lélektaninak számító 220-as árfolyam alá került a frank ellenében. Az alpesi devizával szemben 221,5 forintról 220 forint alá erősödött a hazai fizetőeszköz.

A forint ereje mellett szólhat, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tegnap 6 százalékon hagyta a jegybanki alapkamatot, és jelezte: hosszabb ideig maradhat az irányadó ráta. Az eurózövezti periféria adósságválsága viszont inkább a kockázati hajlandóság csökkenését okozza, amely a feltörekvő devizáknak, így a forintnak is kedvezőtlen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.