BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fellélegezhetnek a devizahitelesek - erősödik a forint

Erősödött a forint kedden délelőtt mind az euróval, mind a frankkal szemben, az eurót 267,20 forinton, a svájci frankot 220,59 forinton jegyezték 10 órakor a bankközi kereskedésben.

Az euró előző nap délután 268,05 forintot ért, kedden kora reggel pedig 268,17 forinton jegyezték a nemzetközi kereskedésben. A svájci frank árfolyama hétfőn 222,39 forint volt, kedden reggelre pedig 221,54 forintra csökkent.

A dollárt 186,05 forinton jegyezték kedden délelőtt, szemben a hétfő délutáni 187,31 forinttal. Száz japán jen 232,12 forintot ért a hétfői 233,46 forint után.

Az euró kedden kissé erőre kapott a dollárral szemben, ennek következtében enyhült a nyomás a régiós devizákra, így a forint is kissé erősödni tudott - mondták el devizapiaci kereskedők.

Kedden az eurózónában és Amerikában megjelenő makroadatok mellett a görög parlament bizalmi szavazása kötheti le a befektetők figyelmét. A görög kormány vélhetően megmenekül, de a megszorításokról tartandó jövő héten esedékes szavazás kimenetele a továbbra is kétséges.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.