BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Itt az új Lehman Brothers?

Az amerikai részvénypiac kicsit megpihent a nagy eladási hullám során, az indexek pedig vegyes képet mutattak záráskor. Mostanra csökkentek a Görögország csődbemenetelétől való félelmek, mivel a hatalmas adósságban vergődő ország hamarosan mentőcsomagot kaphat még akkor is, ha képtelen visszább venni költekezéseiből.

Szerző: Tradenet Global

Ha jobban megnézzük, a görög helyzet meglehetősen súlyos. Olyan szóbeszédek is forognak, hogy Görögország lehet az új Lehman Brothers, és csődjével egy újabb hitelválságot indítana. Ha a jövő héten a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió nem talál a jövő héten megoldást a problémára, Görögország csődje még valószínűbbé válik. Az amerikai bankrendszernek 41 milliárd dollárnyi érdekeltsége van hitelekben Görögországban.

A kínai internetes részvények nagyvonalú felminősítést kaptak a Goldman Sachs részéről. A bank 55 dolláros célárat állított fel a Yoku.com-nak (YOKU $26.25). E részvények teljesítménye azonban azt mutatja, hogy a Goldman elemzőinek ezúttal sem nagyon hihetünk. A nap elején a YOKU 11%-ot emelkedett, mégis 2.8%-kal lejjebb zárt. A zárás utáni kereskedésben azonban +1.33%-ra emelkedett vissza. A DANG, a kínai Amazon -6.9%-kal esett, a QIHOO 360 (QIHU) pedig -2.76%-kal)

A RIMM a zárás utáni kereskedésben -14%-kal esett. A Blackberry gyártója ugyanis kiadta jelentését, és lecsökkentette az év hátralévő részére szóló kilátásait is. Ez a csalódás viszont kihathat más technológiai befektetők hangulatára is, ha az újabb gazdasági adatok is rosszak lesznek. New York-i idő szerint 10 előtt 5 perccel megjelenik a fogyasztói bizalmi adat. Az elemzők 72 pontos értéket várnak, ami alacsonyabb a múlt havi 74.3 pontnál. A kereskedést a mai négyszeres opciólejárat is befolyásolja.

S&P500 (SPY)

Az S&P 500 index megérintette a 200 napos exponenciális mozgóátlagot 1126.49 pontnál, és a nap egy kis testű, alul-felül is nagyobb kilengést mutató gyertyával zárt. Ennek a gyertyának a jelentősége még nagyobb, ha jelentős forgalommal párosul és egy erős elmozdulás után látjuk. Márpedig az előző napok erős esést produkáltak, a forgalom pedig az elmúlt hónapok legmagasabbika volt. A 128 pont fölé emelkedést már nevezhetjük korrekciónak, a célárak pedig 131.15 és 131.45 pont, azaz a 20 és 50 napos EMA szintjei. Ha letörik a 200 napos mozgóátlag, a márciusi 125 pontos mélypont tesztelésre kerül.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.