BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A budapesti részvénypiacon igencsak borús a hangulat

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 137,63 pontos csökkenéssel, 22.176,52 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 0,62 százalékkal gyengült.

Gabler Gergely, az Erste Befektetési Zrt. elemzője szerint pénteken elbizonytalanító munkaerőpiaci adatot hoztak nyilvánosságra az Egyesült Államokban, ez "megroggyantotta" az optimizmust a nemzetközi piacokon.

Júniusban újra növekedésnek indult a munkanélküliség az Egyesült Államokban: a mezőgazdaságon kívüli ágazatokban 9,2 százalékra emelkedett a májusi 9,1 százalékról, miután az új munkahelyek létesülése gyakorlatilag leállt.

Az év hatodik hónapjában mindössze 18 ezer munkahely képződött, miközben az új munkahelyek májusi adatait is 25 ezerre lefelé módosították.

Hétfőn kezdődik az Egyesült Államokban a gyorsjelentési szezon. A vártnál jobb vállalati jelentések hozhatnak emelkedést - jegyezte meg az elemző.

Gerőcs Tamás, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint is inkább borús hangulat várható hétfőn a részvénypiacon. Úgy vélte, elsősorban a nem túl optimista nemzetközi hangulat hatására eshetnek az árfolyamok Budapesten is.

Jelezte, a piac ismét Brüsszelre figyel hétfőn, ahol az euróövezeti pénzügyminiszterek többek között a görög adósságválságról, illetve az olaszországi bankszektorról tárgyalhatnak.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 170,28 pontos, 0,76 százalékos csökkenéssel, 22.314,15 ponton zárt pénteken.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.