BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Emelkedéssel nyitott a BÉT - "az OTP helyzete aggasztó"

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 196,76 pontos emelkedéssel, 21.550,36 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,92 százalékkal erősödött.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője a pozitív nemzetközi hangulatot jó impulzusnak ítéli, ezért szerinte nyitásban mindenképpen nyereség vártható, de a folytatás bizonytalan. Ha a régió piacai be tudnak állni a fejlett piacok irányába, akkor felfelé irányuló korrekció is jöhet - mondta az elemző.

Varga Zoltán, a QUAESTOR Csoport elemzőjének megállapítása szerint továbbra is pozitív a hangulat a nemzetközi piacokon, de a magyar részvénypiac meglehetősen lemaradó volt az elmúlt napokban. Az elemző azon a véleményen van, hogy "minden azon múlik a szerdai kereskedés során, hogy a nagy intézményi eladóknak maradt-e még eladandó tételük". Talán a Mol magára találhat, de az OTP meglehetősen aggasztó képet fest, hiszen a hétfői hatalmas zuhanás után még nem tudott érdemben korrigálni - vélekedett az elemző.

Javított helyzetén a forint, amennyiben fennmarad a jelenleg tapasztalható kedvezőbb hangulat, 268-ig erősödhet az euróval szemben - vélte.

A CIB Bank elemzői szerint a pozitív nemzetközi hangulatot az Apple keddi gyorsjelentése, az amerikai adósságplafonnal kapcsolatos előrelépés és az EU-csúcshoz fűződő bizakodás alapozza meg.


A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 76,17 pontos, 0,36 százalékos emelkedéssel, 21.353,60 ponton zárt kedden.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.