BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fájdalmas szinten a svájci frank árfolyama

Annak ellenére, hogy a forint viszonylag erős szinten áll az euróval szemben a svájci frank újra 220 forint felett áll. Délelőtt elérte a 221-es szintet is, mely csupán 7 forinttal marad el a forint frankkal szembeni történelmi mélypontjától

A forint mérsékelt elmozdulást mutat csütörtök délelőtt: 264-265-ös szint között jegyzik az euróval szemben. A svájci frank árfolyam azonban így is a lélektaninak számító 220-as árfolyam felett áll, mert az euró továbbra is gyenge szinteken áll az alpesi deviza ellenében.

A forint némi volatilitás után 264 közelébe kapaszkodott az euró ellenében csütörtök délelőtt. Az euró két nap alatt 1,23-as szintről 1,2 alá esett, miután a Moody’s Investors Service négy fokozattal minősítette le Portugáliát a befektetésre nem ajánlott, bóvli kategóriába.

Az euró közel került történelmi mélypontjához, az 1,18064-es szinthez az alpesi deviza ellenében.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A forint (az euró gyengülése, és a kockázatkerülés erősödése miatt) stabilan 220-as szint fölé került a svájci frank ellenében szerdán, és csütörtök délelőtt is e szint körül ingadozik az árfolyam. Kedd délelőtt még 215 forint közül jegyezték a frankot.

Az Európai Központi Bank (EKB) ma kamatot emelhet, amelyet nagyrészt már beárazott a piac, így nem várható, hogy a döntés hatására az euró jelentős erősödésnek indulna. Amennyiben Jean-Claude Trichet elnök ismét használja a „fokozott éberség” kifejezést (amely további kamatemelést jelent), akkor lehet számítani erősödésre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.