BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ingerült kereskedők - A bankperek borzolták az idegeket

A négy napja tartó folyamatos emelkedés csütörtökön megszakadt, tegnap a Központi Lakásfinanszírozási Hivatal bejelentette, hogy milliárdokra készül beperelni több nagy vezető bankot, miután a jelzáloghitelezéssel kapcsolatban hamis adatokat tettek közzé.

Szerző: Tradenet Global

Az alábbi bankokat vették célba: Bank of America (BoA), JPMorgan Chase, Goldman Sachs (GS) és a Deutsche Bank AG. A kereskedők ingerültebbek a mai nap folyamán megjelenő amerikai foglalkoztatási riport miatt is, mely újabb jele lehet egy várható recessziónak. Tegnap a pénzügyi részvények esése volt a legnagyobb, 2.4 %-al – köztük a Goldman Sachs (GS $112.16 -3.49%).

Az amerikai ipari termeléssel kapcsolatos pozitív adatoknak köszönhetően jól indult a kereskedés. Az ISM index 50.6 szintjével szinte példaértékűnek mondható, a korábbi 48.5-ös szinthez képest. A részvények meglepő módon felfelé mentek, az 50-es mozgóátlagnál kialakult ellenállást azonban nem tudták áttörni. A lendület elfogyott az első kereskedési órában, New York-i idő szerint 10:30-tól pedig csökkeni kezdett a piac.

Egy másik szektor is nagy eladási hullámot élt meg: az áruházi értékesítési riportok közzététele után a kiskereskedők több mint 2 %-ot buktak. A szektor nagyon fontos, mivel a fogyasztói költés 70 %-át adja az amerikai gazdaság aktivitásának. Annak ellenére, hogy a kiskereskedők a vártnál jobb eredményről számoltak be, a legtöbb piaci szereplő a részvények eladásába kezdett, első sorban a mai napon megjelenő foglalkoztatási adatok körüli aggodalmak miatt.

Péntek: Az augusztusi hivatalos foglalkoztatási adatokra vár most a Wall Street is, az előzetes becslések alapján, a júliusi 70 ezer új munkahelyhez képest az augusztusi új munkahelyek száma 110 ezerre tehető. A ma megjelenő adat azt is vissza fogja igazolni, hogy a befektetők mennyire bíznak az ország gazdaságában.

S&P500 (SPY)

Az index pontosan az 50-es mozgó átlagon állt meg, mely egyben ellenállást is jelentett. Már két nappal ezelőtt is jól látható volt a Spinning Top, mely egy növekvő trend megtörésének és egyben legmagasabb pontjának a jele is. A 120 szint alá süllyedve, a 20-as mozgóátlag egy újabb éves minimum szint elérést is előre jelezheti.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.