BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Majdnem olyan gyenge a forint, mint amikor „kipateroltuk” az IMF-et

Nagyot gyengült a forint a vezető devizákkal szemben az elmúlt napokban, és közelíti azt a szintet, amint tavaly nyáron megszakadtak a tárgyalások az IMF-fel. Utoljára akkor járt 290 forint felett az euró jegyzése.

A forint közel van ahhoz a szinthez, mint amikor megszakadtak a tárgyalások a Nemzetközi Valutaalappal tavaly júliusban. Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert idézve, „kipateroltuk” az IMF-et. Akkor 290 forint fölé drágult az euró.

Ma reggel 289 forint közelében jegyezték az eurót, majd 288 forint alá csökkent a közös európai deviza ára délelőtt. A záróárfolyam 287 forinton alakult. Múlt héten még 10-13 forinttal olcsóbb volt az euró ára, azonban elsősorban a kormány végtörlesztési javaslata miatt, másodsorban a romló nemzetközi befektetői környezet miatt gyengült a forint.

A svájci frank ára a 240 forintot súrolta csütörtök délelőtt, amely 10 forintos gyengülést jelent a múlt hét közepén kialakult szintekhez képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.