BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A félelem az úr - Mínuszban kezdett a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 156,57 pontos csökkenéssel, 17.304,93 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,90 százalékkal gyengült.

A vasárnapi uniós csúcs előtt feszült a hangulat a piacokon, és ez az amerikai tőzsdeindexeket is "mínuszba küldte" szerdán - mondta Gabler Gergely, az Erste Befektetési Zrt. elemzője, hozzátéve, hogy a magyar piacon is a nemzetközi hangulat dominál.

Nagy a bizonytalanság, vajon sikerül-e olyan átfogó megoldási programot kidolgozni, amely előrelépést jelenthet az európai adósságválság megoldásában. A sajtóban már számos javaslat látott napvilágot, illetve azok cáfolatai is például az euróövezeti mentőalap, az EFSF kibővítéséről, az uniós bankkonszolidációról vagy a görög államadósság leírásának mértékéről - fejtette ki.

A BUX 74,81 pontos, 0,43 százalékos emelkedéssel, 17.461,50 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 12,1 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen változtak az előző napi záráshoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.