BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A költségvetésünk ronthatja el az általános jókedvet

Megnyugvással fogadják a piacok az euróövezeti országok állam- és kormányfőinek csütörtök hajnalban véget ért brüsszeli találkozóján meghozott döntéseket.

Ezért a Budapesti Értéktőzsdén is optimista hangulatban indulhat kereskedés, de a magyar piac valamelyest alulteljesítő lehet - közölték az MTI által megkérdezett üzletkötők csütörtökön.

Kuti Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az euróövezeti csúcson született megállapodás miatt komoly optimizmusra számít a külföldi piacokon csütörtökön. Szerinte a magyar piac ehhez képest alulteljesítő lehet, mert előkerültek az egyedi kockázatok, mint például a költségvetés, annak kilátásai, a leminősítési félelmek.

Hozzátette: emiatt a BÉT-en kisebb lehet az optimizmus, de a nyitásban érződhet a jó hangulat, lesznek pluszok, ám az emelkedés elmaradhat a nyugat-európaitól. Úgy vélekedett, hogy Budapesten az OTP és a Mol járhat az élen.

Izbéki Ottó, a Buda-Cash Brókerház üzletkötője szintén úgy vélekedett, hogy az uniós megállapodás pozitív hangulatot hoz a piacra, amely megnyugvással vette tudomásul az EU-csúcs döntéseit. Közölte: ez a hangulat pozitív nyitást hozhat, az optimizmus kitarthat napközben is.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 473,65 pontos, 2,66 százalékos csökkenéssel, 17.364,63 ponton zárt szerdán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.