BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meg sem rezzent a forint Orbán szavaira

Mérsékelten kedvező nemzetközi befektetői hangulatban nem tudott erősödni a forint. Orbán Viktor hétfői napirend előtti felszólalásában azt mondta: az euró gyengesége magával húzza a forintot, és ez még sokáig így is marad.

A forint délután 297-298-as szintek között mozgott az euróval szemben, enyhén kedvező nemzetközi befektetői környezetben.

A forint reggel 294-ig erősödött a közös európai deviza ellenében, azonban hamar visszaesett 298-as árfolyamra a hazai deviza. A volatilis mozgás folytatódhat, amíg a nemzetközi és a hazai bizonytalanságok nem mérséklődben.

Orbán Viktor délutáni beszéde nem gyakorolt hatást a forint árfolyamára. Az EU lassú és körülményes, több tagországot politikai válság sújtja, de nekünk meg vannak a saját céljaink és el kell érni, hogy a magyarok a lehető legkevésbé legyenek kiszolgáltatva az EU válságának - hangsúlyozta a miniszterelnök.

Az eurózóna tagországaiban nő az államadósság, az euró gyengesége magával húzza a forintot és ez még sokáig így is marad. Nekünk ezért ragaszkodnunk kell a sajátos észjárásunkhoz, hiszen jelenleg sehol nem állnak rendelkezésre a helyzet kezeléséhez szükséges tankönyvek - véli Orbán viktor.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.