BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mennyi csapódik le a külföld jókedvéből itthon?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 237,71 pontos emelkedéssel, 17.661,04 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 1,36 százalékkal erősödött. Az elemzők szerint ma jó lehet a hangulat a parketten.

Az euróövezeti országok állam- és kormányfőinek vasárnap esti találkozóját követően ugyan semmilyen döntést nem jelentettek be az európai uniós intézmények vezetői, de azt ígérték, hogy szerda esti újabb találkozójukon véglegesítik azt az átfogó stratégiát, amelytől a zónát sújtó adósságválság leküzdését remélik.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője a fejlett piacok jó hangulata alapján arra számít, hogy a BÉT is erősödéssel nyit hétfőn. A fejlett piacok egyelőre pont úgy viselkednek, mint amelyek az év végét inkább emelkedéssel kívánják tölteni, úgyhogy pillanatnyilag jó a hangulat a világban. Hogy ebből mennyi fog lecsapódni Magyarországon is, már kérdésesebb, a forint reggeli erősödése alapján azért hétfőn a BÉT is magasabban nyithat - írta az elemző.

Csáky Attila, az UniCredit Bank kereskedési igazgatója szerint viszonylag komoly emelkedéssel indulhat a nap, a forint erősödése is ezt tükrözi. A fókuszban továbbra is az európai adósságválság megoldása van, a piacok a szerdai döntésre várnak. Sok részlet már kiderült a hét végén, és ez bizakodással tölti el a befektetőket - fejtette ki.

A BUX 317,94 pontos, 1,86 százalékos emelkedéssel, 17.423,33 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 9,7 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek.

 


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.