BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Részvénypiac - Ma jöhet a nagy leeresztés

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 126,39 pontos emelkedéssel, 16.836,86 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,76 százalékkal erősödött. Elemzők szerint mára kifulladhat az elmúlt négy nap lendülete a Budapesti Értéktőzsdén.

Gabler Gergely, az Erste Befektetési Zrt. elemzője szerint péntekre kifulladhat az elmúlt 3-4 nap lendülete. Hozzátette: jó hangulatot idéztek elő az európai bankok feltőkésítéséről szóló hírek, ám nagy változás még mindig nem történt, így megtörhet a lendület.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír elemzője szerint Budapesten enyhén pozitív, a fejlett piacokon nullás nyitásra lehet számítani, és az eddigiek alapján innen már inkább az esésre lehet készülni, mint az emelkedésre. Még lehet tartalék a felpattanásban, bár egyre kevesebb, trendfordulóra számítani vélhetően most is hiba lenne. Hozzátette: ezt megerősíti, hogy a jó kedv csak a részvénypiacokon érezhető, mind a kötvény, mind a devizapiac kimarad belőle.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 252,83 pontos, 1,54 százalékos emelkedéssel, 16.710,47 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 15,3 milliárd forint volt, a vezető részvények a gyengülő Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.