BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

SocGen: Leminősíthetik Magyarországot - El kell adni a forintot

A Société Générale SA azt javasolja a befektetőknek, hogy vásároljanak lengyel zlotyt és adják el a forintot.

A bank erősen negatívan látja a magyarországi eszközöket, és a forint kilátásai aggodalomra adnak okot. A Société Générale ezt azzal a kockázattal magyarázza, hogy Magyarországot leminősíthetik a befektetésre nem ajánlott kategóriába és a kormány további intézkedéseket tehet a külföldi devizában denominált hitelek miatt.

A Standard & Poor’s és a Moody’s Investors Service felülvizsgálja Magyarország adósminősítését. A nemzetközi hitelminősítők a legalacsonyabb, még befektetésre ajánlott kategóriában tartják hazánkat.

„Lázár János újra arról beszélt, hogy a devizahiteleseket minél hamarabb szeretnék forintba átterelni. Részleteket továbbra sem ismerünk ezzel kapcsolatban. Mindenesetre ez a szándék további forintgyengülést vetít előre” – írták az Erste elemzői.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.