BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az IMF sem elég, nem tud felfelé indulni a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 92,70 pontos csökkenéssel, 16.937,44 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 0,54 százalékkal gyengült.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője a nemzetközi hangulatnak megfelelően gyengülő árfolyamokra számít. Mire a hazai piacon is lehetne végre emelkedés az IMF hír nyomán, addigra a globális hangulat adja fel a küzdelmet és térnek vissza az eladók, elejét véve mindenféle magyar erősödésnek. A másik tényező, ami visszafogja itthon a vevőket, az a "rettegett" leminősítés, amit a pletykák ezekre a napokra várnak - írta az elemző.

Hozzátette: mindezek ellenére a forint egyelőre jól tartja magát, tehát még lehet bízni, hogy ha jönne némi javuló hangulat, akkor a BÉT részvénypiaca is "megrázza magát", addig viszont a nemzetközi hangulatnak megfelelő csordogálásra lehet itthon is számítani.

A globális piacokon a befektetőket elsősorban az bizonytalaníthatja el, hogy minden jel szerint kudarcba fulladtak a kongresszusi tárgyalások az Egyesült Államok költségvetési hiányának csökkentéséről.

A CIB Bank reggeli elemzése szerint hétfőn a külső piaci hangulat és a forint reakciói mellett az IMF-fel való kapcsolatok alakulásáról szóló újabb információk mozgathatják a piacot.

A BUX 340,12 pontos, 1,96 százalékos csökkenéssel, 17.030,14 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 18,2 milliárd forint volt, a vezető részvények ára mérséklődött az előző napi záráshoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.