BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az OTP tovább szenvedhet - BÉT, ma

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 192,95 pontos csökkenéssel, 16.672,54 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 1,14 százalékkal gyengült.

Gabler Gergely, az ERSTE Befektetési Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, negatív hangulatban ébredtek a piacok, a BÉT-en minden bizonnyal tovább tart a lejtmenet, de talán nem lesz akkora esés mint szerdán. Hozzátette, a görög dráma még tart. Most már biztos, hogy lesz népszavazás a mentőcsomagról, illetve az azzal összefüggő megszorításokról. Ugyanakkor pozitív fejlemény, hogy szavaznak arról is, hogy Görögország tagja maradjon-e az eurozónának. A népszavazásnak nagy a tétje, mert ha elutasítják a mentőcsomagot, akkor csőd követezik.

Az elemző kifejtette, nem jó jel, hogy az amerikai határidős piacok még mínuszban vannak, s az sem, hogy a forint továbbra is gyengélkedik. Igaz, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerdán úgy nyilatkozott, hogy az amerikai gazdaság erős, ám ha kell, további ösztönző lépéseket tesz.

Hasonlóan nyilatkozott Nagy Bertalan, az EQUILOR Befektetési Zrt. szakértője, aki szintén mínuszos nyitást vár, bár nem akkora eséssel, mint szerdán reggel. Úgy vélte, nyitásban az OTP és a Mol is gyengülni fog, de már nem 7-8 százalékkal, mint szerdán, hanem kisebb mértékben. Elmondta, nagyon kiélezett a helyzet, a befektetők várják a jó híreket. Úgy vélte, hogy az amerikai tőzsdenyitás lesz majd igazán érdekes a piac szempontjából.

A nemzetközi piacokon az elemzők az indexek számottevő gyengülésére számítanak az európai tőzsdék nyitásakor, mert az uniós válságrendezési folyamatot megtörte a görög referendum bejelentése. Csütörtökön a piacok a Cannes-ban rendezett G20 csúcsértekezletre és az EKB kora délutáni kamatdöntő ülésére figyelnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.