BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elemi erővel tört át a Mol, de ma rossz a hangulat

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 62,74 pontos csökkenéssel, 17.307,52 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,36 százalékkal gyengült. A pesszimista nemzetközi hangulat miatt kérdéses, hogy milyen irányban mozdulnak az árfolyamok a pénteki nyitáskor a Budapesti Értéktőzsdén.

Varga Zoltán, a QUAESTOR elemzője azt közölte az MTI-vel, hogy a kormány-IMF tárgyalás csütörtöki bejelentése nyomán hatalmas emelkedés indult a hazai részvénypiacon, és a forint is jelentősen erősödni tudott. Most az a kérdés, hogy a kedvezőnek nem igazán nevezhető nemzetközi befektetői hangulat közepette lesz-e még erő a hazai részvényekben - tette hozzá.

A hírekre leginkább az OTP, a Mol, és a Magyar Telekom reagált, hiszen e vállalatoknál érvényesül az erősödő forint kedvező hatása. A bankpapírnak ismét sikerült a 3.000 forintos szint felett zárnia, amennyiben pénteken sem csúszik vissza a szint alá, hamarosan elérhető lehet a 3.250 forintos ellenállási szint. A Mol elemi erővel törte át a 17.500 forintos, nagyon erős ellenállást, amíg ezen árszint felett mozog, minden esély megvan a további emelkedésre.

A Magyar Telekom folytatja a sávozást az 500-530 forintos tartományban. A gyógyszerpapírokra az exportkitettség miatt negatívan hat a hazai fizetőeszköz erősödése, ennek ellenére kedvező a technikai képük, az Egis a 19.000 forintos, míg a Richter a 37.000 forintos szint áttörése esetén kapna újabb lendületet a következő napokban - fejtette ki a QUAESTOR elemzője.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 640,17 pontos, 3,83 százalékos emelkedéssel, 17.370,26 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 19,9 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.