BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elemző: Az egyik leggyengébb piac vagyunk világon

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 173,88 pontos csökkenéssel, 16.757,62 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 1,03 százalékkal gyengült.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője azt közölte az MTI-vel: tart a jókedv a világban és "talán a pénteki nap nálunk is azt jelentette, hogy hiába vagyunk mostanában az egyik leggyengébb piac a világon, azért akadhatnak itt is vevők". Hozzátette: hétfőn egyelőre folytatódni látszik a jó hangulat, így a BÉT-en is pluszos nyitás várható. Az elmúlt időszak árfolyamgyengülésére utalva megjegyezte: talán a héten lehet nagyobb emelkedés is, mert az biztos, hogy „van honnan”.

Az irányadó nyugat-európai tőzsdeindexek is óvatos emelkedéssel kezdhetik a hétfői kereskedést, miután a befektetők bizakodóak, hogy az új olasz és görög kormányok határozottabban lépnek fel az adósságválság ellen. A hangulat javulása tükröződik a legfontosabb ázsiai tőzsdeindexek hétfői, emelkedő zárásában is.

A múlt hét utolsó kereskedési napján hatalmas rali bontakozott ki a tőzsdéken, miután enyhültek az olasz adósságproblémával kapcsolatos félelmek. Zárás után érkezett azonban az a hír, hogy a Fitch Ratings megerősítette Magyarország adósbesorolását, azonban negatívra rontotta a besorolás kilátását, amely kissé ronthatja a hangulatot hétfőn a BÉT-en. Szombaton pedig a Standard & Poor''s vette negatív kihatású megfigyelés alá Magyarország devizában és forintban fennálló szuverén adósságának osztályzatait.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 715,17 pontos, 4,41 százalékos emelkedéssel, 16.931,50 ponton zárt pénteken.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.