BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyon gyenge a BÉT, még az OTP is beszorulhat

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 60,02 pontos emelkedéssel, 16.732,55 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,36 százalékkal erősödött.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője emlékeztetett arra, hogy Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök kedden este bejelentett lemondása az amerikai indexeket emelkedéshez segítette, s ennek hatása látszik az ázsiai piacokon is. Ennek fényében Európában a szakértők 1,5 százalékos pluszos nyitásra számítanak szerdán reggel.

Az Erste brókere szerint a budapesti tőzsde is emelkedéssel nyithat, de az változatlanul jól látszik, hogy a magyar piac nagyon "széttart" a nyugat-európai piacoktól, azaz elválik azok irányától. Varjú Péter megjegyezte: a forint gyenge, a többi tőkepiaci instrumentum kicsit jobban mutat. Szerdán az OTP-től várható jobb teljesítmény, de véleménye szerint a bankpapír a 3.000-3.200 forintos sávból nem nagyon tud kimozdulni.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője arra számít, hogy változatlan marad a kép a piacokon. Szavai szerint "Amerika nagyon jól fest, Európa kevésbé, de még mindig pozitív a kép, viszont a BÉT nagyon gyenge". Az elemző vélekedése szerint a szerdai kereskedés pozitív hangulatban kezdődhet, de kétséges, hogy ez elég lesz-e ahhoz, hogy érzékelhető legyen az emelkedés. Balásy Zsolt minimálisan pluszos nyitást vár, de - tette hozzá - a forint kedden reggel is gyengül.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 183,22 pontos, 1,11 százalékos emelkedéssel, 16.672,53 ponton zárt kedden

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.