BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot bukhat az OTP

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 492,70 pontos csökkenéssel, 17.107,37 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 2,80 százalékkal gyengült.

Balásy Zsolt, a Concorde elemzője emlékeztetett, hogy a görög miniszterelnök mindenkit meglepő népszavazási terve alaposan megfordította a múlt héten vágtázó fejlett piaci indexeket, az alatt a két nap alatt, amíg a magyar piac zárva tartott, a német DAX index például 10 százalékot esett.

Hozzáfűzte: drasztikusan gyengült a forint is, és a BÉT-en az esésé "határozottan könnyebben fog menni a magyar piacnak, mint az elmúlt két-három heti emelkedés". Kifejtette, hogy bár szerda reggel határozottan barátságosabb a piaci hangulat, a DAX 1,5 pluszban tervez nyitni, így vélhetően elkerülhető, hogy az OTP 10, esetleg 15 százalékos limittel essen.

Varga Zoltán, a QUAESTOR elemzője MTI-hez eljuttatott elemzésében úgy vélekedett, hogy mivel a hazai piac kimaradt az utóbbi két nap eséséből, ezért szerdán jelentős csökkenéssel indulhat a kereskedés, különösen az OTP piacán jelentkezhet intenzív eladói nyomás, fontos támaszok 3.350, majd 3.200 forintnál húzódnak.

Ő is hozzáfűzte, hogy a nemzetközi befektetői hangulat ma reggelre jelentősen enyhült, így amennyiben nem érkeznek újabb eladók, könnyen előfordulhat, hogy a reggeli sokk után megpróbálnak az árfolyamok felfelé kapaszkodni.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 427,88 pontos, 2,37 százalékos csökkenéssel, 17.600,07 ponton zárt a legutóbbi kereskedési napon, múlt pénteken. A részvénypiac forgalma 17,4 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.