BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nincs enyhülés a forintpiacon, érzékeny a rossz hírekre az OTP

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 5,22 pontos csökkenéssel, 16.551,72 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,03 százalékkal gyengült.

Gabler Gergely, az Erste Befektetési Zrt. elemzője szerint a keddi pozitív korrekció után ismét csökkenés jöhet a BÉT-en. A keddi felülteljesítés oka szerinte a korábbi napok nagyon gyenge teljesítménye volt.

Mint mondta, továbbra is gyenge a forint árfolyama, és nem is látszik enyhülés a forint piacon. Így mínuszos nyitásra számít a részvénypiacon, és nem vár ebben fordulatot a nap folyamán.

Varga Zoltán, a QUAESTOR elemzője azt közölte: bár a tengerentúli piacok emelkedéssel zárták a keddi kereskedést, az ázsiai befektetőket aggodalommal töltötte el az európai kötvényhozamok újbóli emelkedése, így lefelé vették az irányt az indexek. A hazai piacon is negatív hangulatban indulhat a szerdai kereskedés, különösen az OTP lehet érzékeny a rossz hírekre.

A bankpapír következő fontos támasza a szeptemberi lokális mélypont, 2.680 forintnál. A Mol folytatta a sávozást, középtávon a 17.500 forintos szint áttörésével adna vételi jelzést, de a jelenlegi hangulatban szerdán semmiképp nincs esély rá.

A Magyar Telekom szempontjából fontos a forint mozgása, hiszen amennyiben tovább gyengül a forint, erősödhetnek a kamatemelési spekulációk, így az osztalékhozam veszít vonzerejéből. A hazai piac éllovasai a gyógyszerpapírok, az Egis 19.000 forint áttörésével adna újabb vételi jelzést, míg a Richter 37.000 forint feletti zárás esetén törne ki - vélekedett Varga Zoltán.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 104,14 pontos, 0,63 százalékos emelkedéssel, 16.556,94 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 13,5 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen változtak az előző napi záráshoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.