BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az izgalom a tetőfokára hág

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 159,76 pontos emelkedéssel, 17.532,21 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,92 százalékkal erősödött. Az elemzők pozitív hangulatra számítanak.

Varga Zoltán, a QUAESTOR Zrt. elemzője szerint a keddi negatív korrekció után szerdán felfelé veheti az irányt a BUX, mivel az újabb 500 milliárd eurós mentőalapról szóló pletykák miatt ismét kedvező a nemzetközi befektetői hangulat. "A befektetők izgalommal várják az uniós csúcsot, nagy valószínűséggel pénteken megismerhetjük, hogy milyen további intézkedések várhatóak az eurózóna válságának megoldása irányában" - írta az elemző.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője is arra számít, hogy erősödéssel nyit a BÉT, és véleménye szerint akár nagyobb emelkedés is lehet, ha a fejlett piacokon kitart a jó hangulat. "Az utóbbi napok furcsa mintáját követhetjük ma is: egy-két nap emelkedés után egy nap kétségbeesett zuhanás, hogy aztán folytatódhasson az emelkedés. Tegnap megvolt a kétségbeesés, ma meg már vissza is tért a jó hangulat, így felfelé nyithatunk" - írta az elemző. Hozzátette, hogy közeledik az ünnepi szezon, amit alacsony forgalmak, de inkább vételre hajlamos hangulat jellemez általában.

A BUX 373,29 pontos, 2,10 százalékos csökkenéssel, 17.372,45 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 12,4 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen zártak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.