BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elmaradtak a katasztrófák, nő a profit

A díjbevételek még mindig csökkennek a biztosítóknál, különösen a nem élet ágon nagy a zsugorodás. Ami biztató: az ágazat nyereségessége javul, az idén ugyanis elmaradtak a természeti katasztrófák.

Továbbra sincs fordulat a 2008 óta tartó negatív trendben a biztosítási piacon – derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) és a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) nemrég nyilvánosságra hozott adataiból. A biztosítók díjbevétele még mindig zsugorodik, az év első kilenc hónapjában mintegy 2,8 százalékkal volt alacsonyabb, mint egy éve.

Bár az egykulcsos személyi jövedelemadó jótékony hatásában bíztak a biztosítók is, a családoknál maradó többletjövedelem a statisztikák szerint nem az e szektorban elhelyezett vagyont gyarapította, hiszen a piaci szereplők életbiztosítási díjbevétele éves összevetésben minimális mértékben csökkent. A nem élet ágon még rosszabb volt a helyzet, a díjbevétel nagyjából 5,5 százalékkal maradt el a tavalyitól.
Az egyes piaci szereplők között persze nagyok az eltérések, vannak, amelyek százalékosan kétszámjegyű növekedést értek el 2010-hez képest, és olyanok is, amelyeknél a díjbevétel ugyanilyen arányban zsugorodott.

További részletek a Világgazdaságban

A díjbevételek még mindig csökkennek a biztosítóknál, különösen a nem élet ágon nagy a zsugorodás. Ami biztató: az ágazat nyereségessége javul, az idén ugyanis elmaradtak a természeti katasztrófák. Herman Bernadett-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.