BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hullámvasútra ülhet ma a hazai piac - Szemünk az OTP-n

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 131,76 pontos csökkenéssel, 17.387,31 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,75 százalékkal gyengült.

Német Sándor, a Buda-Cash Brókerház kereskedelmi igazgató-helyettese az MTI-nek elmondta: a hétfői emelkedés után kedden korrekcióval, vagyis kisebb mínuszban indulhat a kereskedés a budapesti parketten, de később visszakapaszkodhatnak az árfolyamok, és emelkedéssel zárhat a BUX.

Kifejtette: a jó teljesítmény mögött ezúttal nincsenek konkrét hírek, most "nem a hírek mozgatják a piacot", technikai ok, vagy az év végi pozíciók zárása is szerepet játszhat. A szakértő szerint az utóbbi napokban is az látszott, hogy a BÉT a rossz hírek - a jegybanktörvény okozta bizonytalanságok, vagy a kedvezőtlen nemzetközi hangulat - ellenére sem esett.

Varga Zoltán, a QUAESTOR elemzője szerint nyitásban még maradhat a hétfői jó hangulat, erősödéssel nyithat a BUX, a napközben azonban a várhatóan alacsony forgalom miatt már kevésbé kiszámíthatóak az árak, bár a nemzetközi hangulat javult.

Nagy kérdés lesz a Mol szereplése - mondta Varga Zoltán. Kifejtette: bár a Gulf Keystone Petroleum (GKP) - amely a Mol kurdisztáni partnere - cáfolta hétfőn azt a lapértesülést, hogy 10,9 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatot kaptak volna az amerikai Exxon Mobil cégtől, és hogy erről tárgyalásokat folytatnak, kérdés, hogy az emiatt kialakult vételi nyomás mikor enyhül a Mol papírjain. Az OTP-vel kapcsolatban azt mondta: ha a papír átlépi a 3400 forintot, az teret nyithat a további emelkedésnek.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 457,59 pontos, 2,68 százalékos emelkedéssel, 17.519,07 ponton zárt hétfőn, szembemenve az európai tőzsdékkel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.