BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kezdik kiárazni a legrosszabb forgatókönyvet - Van remény az OTP-nek

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 54,41 pontos csökkenéssel, 17.580,27 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,31 százalékkal gyengült.

Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház határidős üzletkötője arra hívta fel a figyelmet, hogy szerdán koncentráltan olyan információk láttak napvilágot, amelyek csökkentették a befektetői bizonytalanságot. A kedvező nemzetközi hangulatban a magyar piac is élénkül. A piacok kezdik "kiárazni a legrosszabb forgatókönyvet" a részvények árfolyamából.

"Kezd kialakulni egy kicsit pozitívabb világkép" - mondta az elemző, hozzáfűzve, hogy kisebb nagyobb korrekció még jöhet. Az OTP esetében van remény a következő mérföldkő, a 3.400 forint elérésére. Ha nem jön kedvezőtlen hír a világból, akkor a következő napokat az optimistább hangulat határozhatja meg, igaz, nem kizárt pénteken egy kisebb profitkivét - mondta.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötője szerint folytatódhat a kedvező nemzetközi hangulat, amit az a szerdai bejelentés váltott ki, hogy a kanadai, a brit, a japán, a svájci, az amerikai és az euróövezeti központi bank döntése értelmében 50 bázisponttal csökkentik a dollár denominálású likviditási csereügyletek kamatlábát.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 697,15 pontos, 4,12 százalékos emelkedéssel, 17.634,68 ponton zárt szerdán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.