BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megint reménykedés: az OTP-től várják e legtöbbet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 119,17 pontos emelkedéssel, 17.769,60 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,68 százalékkal erősödött.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője azt MTI-nek azt mondta: "megint reménykedő szakaszba léptünk ebben az ünnepi iránytalan hullámzásban. Az elemző ezért árfolyamok emelkedésére számít a tőzsdenyitás idején, és a legtöbbet az OTP részvénytől vár.

Csáky Attila, a Raiffeisen Bank Zrt. kereskedési igazgatója is erősödést vár a kedvező nemzetközi hangulat hatására a keddi komoly emelkedés után. Szerinte ez lesz a kereskedés iránya szerdán is.

Az európai határidők a folytatódó pozitív hangulatban emelkedésre utalnak. A befektetők szerdán leginkább az Európai Központi Bank új, hároméves likviditási tenderének aukcióját figyelik.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 131,36 pontos, 0,75 százalékos emelkedéssel, 17.650,43 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 12,36 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen mozogtak az előző napi záráshoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.