BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán levelén a piac szeme

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 77,92 pontos emelkedéssel, 17.540,43 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,45 százalékkal erősödött.

A BÉT-en forgó részvények helyzetét befolyásolhatja az Európai Bizottság elnökének küldött Orbán Viktor levél, amelyben miniszterelnök elutasította José Manuel Barroso kérését két törvényjavaslat visszavonására - mondta Gabler Gergely, aki pozitív nyitást vár a budapesti részvénypiacon.

Az Erste Befektetési Zrt. elemzője az MTI-nek kifejtette: Magyarország számára kulcskérdés, hogy megállapodjon az EU-IMF párossal, mert az e megállapodást jelentő biztonság nélkül bóvli kategóriába sorolva nehéz helyzetbe sodródhat az ország.

Az egyes részvények közül a tegnap 3,02 százalékkal csökkenő Richternél vár pozitív korrekciót Gabler Gergely, a többi részvénynél véleménye szerint inkább oldalazó mozgásra lehet számítani.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 140,84 pontos, 0,80 százalékos csökkenéssel, 17.462,51 ponton zárt csütörtökön, a részvénypiac forgalma 14,4 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen változtak az előző napi záráshoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.