BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pluszban a BÉT - Figyeljük az OTP ellenállási szintjét

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 105,35 pontos emelkedéssel, 17.129,78 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,62 százalékkal erősödött.

Jelenleg pozitív a nemzetközi befektetői hangulat, így itthon is folytatódhat az emelkedés - közölte Varga Zoltán, a QUAESTOR Zrt. elemzője. Felhívta figyelmet arra, hogy az OTP árfolyamában a 3.200 forintos ellenállási szintet érdemes figyelni (csütörtökön 3.150 forinton zárta papír), áttörés esetén újabb tér nyílhat meg felfelé, míg erős támasz 3.000 forintnál húzódik.

A Mol grafikonján 17.500 forintnál van fontos támasz (csütörtökön 17.695 forint volt a záróár), az utóbbi napokban azonban kissé gyengébbnek mutatkozott, így kérdéses az emelkedés mértéke. Az euró/forint árfolyama 300 körül stabilizálódni látszik - tette hozzá a QUAESTOR Zrt. elemzője.

Hasonlóan optimista véleményt fogalmazott meg Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője, azzal indokolva, hogy megérkezett a várva várt megnyugvás a fejlett piacokon, ami itthon egyesülve a kormány-bank "kiegyezéssel", akár komolyabb emelkedésbe is torkollhat. A Concorde Értékpapír Zrt. elemzője a nyitásban emelkedést vár, "aztán lehet reménykedni" - fűzte hozzá.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 249,61 pontos, 1,49 százalékos emelkedéssel, 17.024,43 ponton zárt csütörtökön, a részvénypiac forgalma 15,6 milliárd forint volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.