BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ausztria ötven éves kötvényeket dobott piacra

Az Osztrák Köztársaság csütörtökön két hosszú lejáratú kötvény kibocsájtása alapján összesen 5 milliárd eurót vett fel - jelenti az ORF osztrák tévé.

Az egyik, hárommilliárd euró összegű kölcsönt egy tíz évre szóló kötvény alapján vette fel, amelynek a hozama 3,434 százalék, az ötven éves lejáratú kötvény pedig kétmilliárd euróról szól, amelynek a hozama 3,837 százalék.

A hírt a szövetségi finanszírozási ügynökség (ÖB FA) jelentette be csütörtökön este. Mindkét kötvény iránt erőteljes érdeklődés mutatkozott. Az Osztrák Köztársaság már felvett 1,2 milliárd eurót ez év január 10-én. Ezzel az aukciójával az ÖBFA a 20-24 milliárd euró összegű éves tervének már kereken 30 százalékát teljesítette. Az ötven éves kötvény a leghosszabb futamidejű, amelyet az Osztrák Köztársaság eddig kibocsájtott. Egyben jelenleg a leghosszabb futamidejű államkötvény jelenleg Európában is  - teszi hozzá az ORF. Ugyanis 2010 óta nem adtak ki  50 évre szóló kötvényt Európában. A kötvények sikeres elhelyezése Ausztria erős hitelképességét jelzi - hangoztatta Martha Oberndorfer, az ÖBF vezére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.