BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még mindig szilveszteri kábulatban a piac

Alacsony forgalmat, iránytalan, vagy változatlan kereskedést várnak hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett szakértők.

Csáky Attila, az UniCredit Bank Zrt. kereskedési igazgatója szerint a belpolitikai hírek viszik a forint árfolyamát, ami pénteken már újabb szintekre gyengült. Miután a londoni és az amerikai piacok is zárva tartanak csak kedden lehet nagyobb forgalomra és ezzel irányra számítani a tőzsdén.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője lényegében változatlanságra, "nulla közeli változásra" számít hétfőn a tőzsdén. Várakozásai szerint "talán e héttől újraindul a kereskedés a részvénypiacokon, azaz megjelennek a befektetők, bár vélhetően még nem hétfőn". Balásy Zsolt szerint a jegybanktörvény elfogadására gyengülő forintpiacon elképzelhető "karakteres" mozgás.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 301,28 pontos, 1,74 százalékos csökkenéssel, 16.974,24 ponton zárta a 2011-es év utolsó kereskedési napját. A részvénypiac forgalma 6,9 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.