BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Európai cégeket "vadászott le" Buffett

Az euróválság Európában történő befektetésekre késztette Warren Buffet amerikai milliárdost.

Miközben a 81 éves dollármilliárdos makacsul államtitokként őrzi utódjának nevét, legutóbbi tévéinterjújában figyelemre méltó betekintést adott befektetési politikájába. A CNBC-nek nyilatkozva ugyanis elárulta, hogy a múlt év végén egyik legnagyobb európai befektetését hajtotta végre. Több mint egymilliárd, cégenként 175 millió eurót invesztált ugyanis összesen nyolc tőzsdén jegyzett vállalatba - jelenti az RTR.

A részvények alul voltak értékelve, az árfolyamokat egyértelműen sújtotta az eurobeli adósságválság. A cégek nevét Buffett nem fedte fel. Az amerikai dollármilliárdos döntésére  mindenképpen felfigyelnek, mert Buffett eddig olyan befektetőnek számított, aki a figyelmét főként amerikai cégekre összpontosította. Az év végi állapot szerint a portfóliójában 14 vállalat szerepelt, amelyekbe Buffett egyenként legalább egymilliárd dollárt fektetett be.

A kiválasztott három európai vállalatból kettő veszteséges volt. Buffet Európában mindenekelőtt a biztosítási ágazat iránt mutatott érdeklődést. A Münich Re-nek jó tíz százalékkal a legnagyobb részvényese. A konkurens svájci Swiss Re-ből pedig mintegy 3 százalékot birtokol.

Buffet egyébként kedveli az ingatlanokat: "pillanatnyilag ez egy igen vonzó befektetési réteg" - fogalmazott az interjújában, hozzátéve, hogy a válság hatására az amerikai ingatlanpiac még mindig mélyponton van.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.