BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra vehetjük a Richtert

Újra vehetjük a Richtert. Technikai fordulós jelzést látnak a grafikonon az Erste elemzői, miközben mintha az elemzők is kezdenék felismerni a fundamentális fordulatot az eredményvárakozások tekintetében.

Látványos esésen ment keresztül az elmúlt hetekben a gyógyszerpapír. A 39.800 forintos lokális maximumról 36.000 forintig zuhant az árfolyam. A tegnapi gyertya érdekesen alakult, mert a mélypontról (36.000 forint) hirtelen irányt váltott az árfolyam, és 36.860 forintig emelkedett zárásra. A 35.900-36.000 pontos rés fordította meg a kurzust.

A tegnap kirajzolódott kalapács elnevezésű gyertyaalakzat egy fordulós jelzés, a rövidtávú csökkenő trendet fordíthatja pozitív irányba. Ha megindul felfelé a gyógyszerpapír, akkor a 39.800 forintos lokális maximumig nem látható akadály, ezért nagy tér van felfelé.

A korrekció véget ért, és folytatódhat a korábbi emelkedő trend, ezért vételi pozíció nyitása ajánlott. Erős támaszt a 35.900 és a 36.000 forint közötti résnél láthatunk, a veszteséglimitáló stop-loss megbízást ide tehetjük, mert a szint törésével újra negatív forgatókönyv kerülhet előtérbe.

Továbbra is jó, hosszútávú fundamentális sztorinak tekintjük a Richtert. A sikeres harmadik fázisú klinikai vizsgálat azt jelenti, hogy a Cariprazine 2014-ben piacra kerülhet. Ugyanakkor rövidtávon a kormány intézkedései a gyógyszerkasszát érintően és a vaklicitek jelenthetnek negatív hatást.

Ugyanakkor a cég óvatos. Idénre 20%-os árbevétel csökkenést vár a magyar piacon, amelybe szerintünk már nem csak a februári vaklicit csökkentett árai, hanem esetleges további árcsökkentések is be vannak számítva, ráadásul igen vastagon.

Közben az Esmya értékesítése heteken belül megkezdődhet, amely szerintünk jót tehet az eredménynek is a második negyedévtől.

Különben az elemzői várakozások a 2012-es eredmény tekintetében – ahogy vártuk – egyre határozottabb növekedést mutatnak. Szerintünk hasonló mozgást fogunk látni hamarosan a 2013-as és 2014-es eredményvárakozások tekintetében is. Így továbbra is vennénk a Richter részvényeket.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.