BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Itt az új lakossági állampapír

A hosszú hétvége után lehet először jegyezni, fél éves lesz a futamideje, és 7,5 százalékos kamatot fizet majd.

Az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) honlapjára kikerültek az új lakossági állampapír kibocsátásának feltételei. Az új értékpapír féléves lejáratú és fix kamatozású  lesz, és a nem túlságosan fantáziadús Féléves Kincstárjegy névre keresztelték. Az első sorozat jegyzési időszaka május 2-4. között lesz, a kibocsátás napja május 8., a lejáraté pedig november 7. lesz.


A befektetők, akik kizárólag devizabelföldi természetes személyek lehetnek, a 10 ezer forintos névértékű értékpapírokat a kibocsátási árfolyamon jegyezhetik le a Magyar Államkincstár irodáiban, az értékesítendő mennyiség 10 milliárd forint lesz. A kincstárjegy évente 7,5 százalékos kamatot fizet majd, a jegyzés során elérhető maximális egységesített értékpapír hozam mutató (EHM) pedig 7,34 százalék.


A korábbiaknál rövidebb futamidejű lakossági állampapír kibocsátásának igényét egy nem egészen három hete megjelent határozatban fektette le a kormány. A határozatban több olyan intézkedést is előírtak emellett, amellyel a háztartások állampapír-vásárlását kívánják ösztönözni.

További részletek a mai Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.