BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kaszabol a dollár a nyersanyagpiacon

A WTI jegyzések a tegnapi napon 94 dollár alá estek, amire tavaly december óta nem volt példa. Az esést még a Németországból érkező kedvező GDP adat (2012 Q1: +0,5%) sem tudta megállítani – jelenti az Equilor.

A görög félelmek mindent felülírnak a piacon, ráadásul az EUR/USD kurzusa is elszabta az 1,27-es szintet, ezzel újabb csapást mérve az olaj árára. És ha ez még mindig nem lett volna elég, akkor a kínai Kereskedelmi Minisztérium adatai alapján az országba beáramló befektetések is 2,4%-kal csökkentek az első négy hónapban.

Az arany piacán is fekete fellegek gyülekeznek, hiszen a nagyon fontos 1530 dolláros támaszszint már csak 2 dollár távolságra van a piaci ártól. Ha ez a szint eltörne, akkor megnyílna az út az 1400-as szintekig. A piacon egyre több hedge fund-ról hallani, hogy a korábban felhalmozott long pozícióikat (ETF) szépen lassan elkezdik leépíteni, ami akár újabb eladói hullámot generálhat.

Összességében több a lefelé mutató kockázat, azonban az Equilor arra számít, hogy lassan megérkezik a visszahúzás szele a piacra, aminek köszönhetően átmeneti visszapattanás következhet be a nyersanyagpiacon is (az aranynak és az olajnak is 20-21 közötti RSI-je van órás charton). 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.