BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az amerikai rossz hírek elrontják a hangulatunkat

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 94,72 pontos csökkenéssel, 17.214,39 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,55 százalékkal gyengült.

Enyhén negatív nyitásra számítanak csütörtökön az elemzők a Budapesti Értéktőzsdén, akik szerint a szerdai amerikai FED-jegyzőkönyv kedvezőtlen megállapításai miatt romlott a nemzetközi befektetői hangulat.

Mohos Imre, a Buda-Cash Brókerház üzletkötője enyhe mínuszos nyitást vár a BÉT-en, ahol az irányt a külföldi - főként az amerikai hírek - piacok fogják mozgatni. Az üzletkötő úgy véli: nagy elmozdulás nem várható a BÉT-en, nyugodt kereskedésre számít, enyhén csökkenő árak mellett. Elsősorban az OTP-papír értékcsökkenésére számítva elmondta, hogy a 3.450 forintos árfolyam jelenthet támaszt.

Gabler Gergely, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint szintén az enyhén lefelé tartó árak jellemzik majd csütörtökön a magyar börzét. Az árcsökkenést ő is a legutóbbi, az amerikai jegybank szerepét betöltő FED negatív megállapításainak - azaz a piacélénkítés mostani elutasításának - tulajdonította. A BÉT-en nagy ármozgásokra nem számít, ugyanakkor úgy ő is véli: a magyar értékpapír-piacot a nemzetközi trendek mozgatják majd csütörtökön.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 126,89 pontos, 0,74 százalékos emelkedéssel, 17.309,11 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 5,7 milliárd forint volt, a vezető részvények a gyengülő OTP, illetve a stagnáló Egis kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

A Mol 250 forinttal, 1,51 százalékkal 16.790 forintra erősödött, 696,1 millió forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 19 forinttal, 0,55 százalékkal 3.450 forintra csökkent, forgalmuk 4,3 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 7 forinttal, 1,61 százalékkal 442 forintra nőtt, forgalma 193,1 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 340 forinttal, 0,93 százalékkal 37.000 forintra emelkedett, a részvények forgalma 303,1 millió forintot ért el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.