BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kitart 289 közelében a forint, nem tud lendületet venni az euró

Az éjszaka folyamán megfordult ugyan 288 közelében is, kedd reggel fél 8-kor már újra 289 magasságában járt az euróárfolyam.

Fél 8-kor egy euró 288,7 forintot ért a bankközi devizapiacon. A svájci frankra ekkor 240,4 forinton, a dollárra 234,8 forinton születtek kötések.

Az euró kurzusa júliusban még nem mozdult ki a 284-290-es sávból, és úgy tűnik, az IMF/EU-megállapodásról szóló hírek sem befolyásolják különösebben.

Tovább gyengélkedik az euró

Az euró/dollárral árfolyam továbbra is a fél éves mélypont közelében mozog, fél 8-kor 1,229 környékén járt. Az euró továbbra is gyenge marad, különösen a dollárral és a jennel szemben – idézi a Bloomberg Joseph Carpusót, a Commonwealth Bank of Australia devizastratégáját. Az eurózóna még mindig recesszióban van, és valószínűleg még mélyebbre süllyed benne – magyarázta a szakember.

Az Ecofin-találkozó mellett, amelyen konkrét megállapodások születtek a spanyol mentőcsomaggal kapcsolatban, a francia és az olasz iparitermelés-adatok bírhatnak árfolyambefolyásoló erővel. A francia ipar havi zsugorodásának üteme az elemzők szerint az áprilisi 1,5 százalékról 1,1 százalékra lassult. Olaszországban is folytatódott a lejtmenet: a termelés áprilisban 1,9 százalékkal csökkent, amit májusban 0,6 százalékos zsugorodás követett a konszenzus szerint.

A német adatot már péntek óta ismerjük: az áprilisi mínusz 0,6 után májusban hó/hó alapon stagnált a termelés, ami a várakozásokat messze meghaladó 1,6 százalékos éves növekedéshez volt elég.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.