BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Itt az új alapkezelő

Szeptemberben indulhatnak az Equilor leányának termékei, az alapkezelő megkapta a működéshez szükséges hatósági engedélyt. A cég elsősorban az abszolút hozamú alapok piacára koncentrál majd, és szeptemberben indíthatja útjára első alapjait.

Megkapta a működéshez szükséges PSZÁF engedélyt az Equilor Alapkezelő - közölte tegnap a társaság.

Az Equilor Befektetési Zrt. leányvállalata a tegnaptól megkezdte a privát és intézményi vagyonkezelési tevékenységét, míg szeptemberben indítja el első befektetési alapjait. A vállalat befektetési filozófiájának középpontjában az abszolút hozam elérésére irányuló stratégiák állnak.

Az alapkezelő célja, hogy különleges és vonzó befektetési alapok kezelőjeként a magyar piac meghatározó szereplőjévé váljon, erős jelenlétet kiépítve mind az intézményi, mind pedig a privát vagyonkezelés területén. Tevékenységének középpontjában a befektetett tőke értékének megőrzése és növelése áll, melyet innovatív stratégiákkal kíván elérni.

„Az elmúlt húsz év egyik legnagyobb érdeme, – amelyben szerencsém volt nekem is részt vállalni – hogy sikerült nemcsak az intézményi-, hanem a lakossági befektetők számára is elérhetővé, népszerűvé tenni az abszolút hozamot megcélzó stratégiákat, amelyek eredményes menedzselés esetén a tőkepiacok irányától függetlenül képesek megőrizni, növelni a befektetett tőke értékét. Az alapjaink kezelése során alkalmazott befektetési stratégiáinkban kiemelt szerepet kap majd az abszolút hozam szemlélet.” – mondta Pillár Zsolt, az Equilor Alapkezelő vezérigazgatója.
További részletek a mai Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.