BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ma nem kell a grafikont nézniük a frankhiteleseknek

Ma is 230,50 környékén indul a frank/forint kereskedése, kicsi az esélye a nagyobb árfolyamkilengésnek, a stagnálás a legvalószínűbb a mai napra – írja elemzésében Karsai Péter, a Commerzbank közgazdásza.

EUR/HUF (275,50 – 278,50): A devizapiaci uborkaszezon folytatódik, ebben a hónapban nincs a horizonton jelentősebb esemény sem hazai, sem pedig nemzetközi fronton. Az IMF tárgyalások következő fordulója majd szeptemberre várható, eddig úgy tűnik, hogy nincs augusztusra előirányozva EU csúcstalálkozó sem, és ugyancsak szeptember 12-én fog dönteni a Német Szövetségi Alkotmánybíróság az ESM/EFSF alapok alkotmányossági kérdésében.

Mindezek tükrében esély mutatkozik arra, hogy a hónap végéig a megszokottnál alacsonyabb legyen az EUR/HUF árfolyam volatilitása, azaz maradhat a kurzus a 280 körüli szinteken.

Ma a lassuló kínai inflációs adatok, illetve a vártnál jobban csökkenő ipari kibocsátás hatására felerősödtek azon várakozások, hogy a kínai vezetőség hamarosan mesterséges gazdaságösztönző lépéseket fog bevezetni. Talán ennek hatására tudott minimális mértékben, 276,80-ig erősödni a forint piacnyitáskor, de a hangulat romlásával párhuzamosan újra 277 fölé ugrottunk.

EUR/USD (1,2260 – 1,2380): A várakozás, hogy Kína valamilyen eszközzel segíteni fogja a gazdaság felpörgését némi optimizmust hozott, de ez a pozitív hangulat korántsem olyan markáns, mint a hét elején érkezett hír a görög válságkezelés kapcsán. A nyersanyagárak enyhe emelkedésbe kezdtek, drágult a nyersolaj, és többe kerülnek tegnaphoz képest a főbb gabonák is.

Az EUR/USD árfolyama 1,2350 felett jár, míg a dollár / forint kurzus a 225-ös szint alatt kezdte a napot. Ma lesz néhány fontosabb amerikai adatpublikáció, de nem valószínű, hogy a heti regisztrált munkanélküliségi adatok, illetve külkereskedelmi mérleg statisztikája érdemben hatással lesz majd az EUR / USD árfolyamára.

CHF/HUF (229,00 – 232,00): Hasonlóan a tegnapi szintekhez, ma is 230,50 környékén indul a CHF / HUF kereskedés, kicsi az esélye a nagyobb árfolyamkilengésnek, a stagnálás a legvalószínűbb a mai napra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.