BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem kell pánikba esni a forintgyengüléstől

Elemzők szerint nem várható jelentős ármozgás a Budapesti Értéktőzsdén a szerdai kereskedés során.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta: nem várnak jelentősebb ármozgást a hazai tőzsdén a szerdai kereskedés során. A nap folyamán kijönnek ugyan olyan makro adatok, mint az európai feldolgozóipari mutató, vagy délután az amerikai munkaerőpiac alakulása, amelyek elmozdulást eredményezhetnek, de összességében a keddi árak körül várják a szerdai záróárakat is.

Miró József, az Erste vezető elemzője szerint csökkenés várható a Budapesti Értéktőzsdén nyitáskor, mert szerdán az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed, csütörtökön az Európai Központi Bank (EKB) ülésezik, és a piacokon van egy kis félelem amiatt, hogy nem jelentenek be élénkítő intézkedést.

Balásy Zsolt, az MKB részvénystratégája elemzésében azt emelte ki, hogy szerdán egy teljesen nyári nyitás várható, gyakorlatilag változatlan árfolyamokkal, így egyedül az euró/forint hirtelen gyengülése 281 forintig az, ami figyelmet érdemel, de ez is csak egy teljesen normális korrekció az elmúlt napok erősödése után. Szerdán a beszerzési menedzser indexek sora jelenik meg, de vélhetően az esti Fed-nyilatkozat előtt nagyobb mozgás nem várható.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 243,46 pontos, 1,38 százalékos csökkenéssel, 17.408,02 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 6,2 milliárd forint volt, a vezető részvények az Egis kivételével az előző napi záráshoz képest. A Mol árfolyama 555 forinttal, 3,25 százalékkal 16.535 forintra csökkent, 1,5 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 23 forinttal, 0,65 százalékkal 3.525 forintra esett, forgalmuk 3,2 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 3 forinttal, 0,70 százalékkal 424 forintra gyengült, forgalma 432,3 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 200 forinttal, 0,51 százalékkal 38.800 forintra csökkent, a részvények forgalma 676,5 millió forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 88,9 millió forintos forgalomban 270 forinttal, 1,72 százalékkal 15.950 forintra erősödött.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.