BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elképesztő zuhanás: Két és fél éve nem látott mélységben a kötvényhozamok

Tovább csökkent a magyar államadósság finanszírozásának költsége. Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) adatai szerint a másodlagos állampapír-piacon 6,49 százalékra mérséklődött a 10 éves magyar államkötvények hozama. Ilyen alacsony hozamra közel két és fél éve, 2010 április vége óta nem volt példa.

Napról napra mérséklődik a magyar állampapírok hozamszintje. A magyar adósság finanszírozási költsége ma két és fél éves mélypontra csökkent. A 10 éves kötvények 6,49 százalékos hozammal forogtak a másodlagos piacon az Államadósság Kezelő Központ délután adata szerint.

A 10 éves állampapírok hozama 20 bázisponttal, 6,49 százalékra mérséklődött. Közben a forint hét hete nem látott csúcsra került az euróval szemben, és 278-as szint alatt is jegyezték a közös európai devizát.

A forinteszközöket egyrészt a kedvező globális környezet, másrészt az EU/IMF-megállapodásba vetett hit segíti.

Elemzők szerint fontos tényező a „hozaméhség”, vagyis a befektetők viszonylag magas kamatozású eszközöket keresnek, hiszen a rövidebb fejlett piaci kötvények nulla százalék körüli hozammal forognak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.