BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

New York: gyengülés zárás előtt

Mínuszt jeleztek a New York-i értéktőzsdék vezető indexei a keddi kereskedés vége előtt mintegy két órával.

Közép-európai idő szerint 20 óra körül a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,53 százalék gyengüléssel 13.511,51 ponton állt. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 1,21 százalékkal 3.074,63 pontra csökkent, az S&P 500-as mutató 0,67 százalékkal 1.446,10 pontra süllyedt.

A gyengülést részben az okozta, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) rontott a globális gazdaságnövekedéssel kapcsolatos előrejelzésén, miközben a befektetők egyre idegesebbek a negyedéves vállalati gyorsjelentések kezdete előtt.

Az IMF az idei globális gazdaságnövekedési várakozását 3,3 százalékra fogta vissza a júliusi előrejelzésében szerepelt 3,5 százalékról, a jövő évit 4,1 százalékról 3,9 százalékra rontotta.

A keddi kereskedés leállítása után veszi kezdetét a negyedéves amerikai vállalati gyorsjelentések időszaka, ami alapvetően meghatározza majd a következő hetek tőzsdei trendjét. A szokásoknak megfelelően elsőként az Alcoa alumíniumipari cég hozza nyilvánosságra eredményeit. Két nagy bank, a JPMorgan Chase és a Wells Fargo pénteken közli negyedéves adatait.

Elemzők arra számítanak, hogy az S&P 500-as indexben szereplő cégek profitja összességében csökken majd, először közel három éven belül.

A Nasdaq mutatójának jelentősebb gyengülését az Intel okozta, amelynek a részvényét gyengébb kategóriába sorolta a Sanford Bernstein befektetési tanácsadó cég.

 

MTI-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.