BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Forint: nincs komoly mozgás

Nincs komoly változás a devizapiacon ma reggel, az eurót 284 forint környékén jegyzik a kereskedők.

Alig változott a forint árfolyama ma reggelre a főbb devizákkal szemben a hétfői szerény mértékű gyengülés után. Kedd reggel az eurót 284,09 forinton jegyezték, hétfőn este 284,21 forinton.

Tegnap szűk jegyzési sávban ingadozott a forintárfolyam, a befektetők kockázatkerülő magatartása miatt nem volt nagy mozgás a devizapiacokon. Kedd reggel a svájci frank 235,80 forintot ért, gyakorlatilag ugyanannyit, mint előző este. Az amerikai dollárral 223,95 forinton, a japán jennel 2,8246 forinton kereskedtek, pár fillér eltéréssel a hétfő esti árfolyamhoz képest.

Az euró kéthavi mélypontra gyengült a dollárhoz képest- kedd reggel egy euró 1,2685 dollárt ért, míg előző este 1,2713 dollárt -, mert még mindig tisztázatlan, hogy megkapja-e, és mikor Görögország a nemzetközi hitelezőktől a következő részletet. Az euróövezet pénzügyminiszterei tegnap éjjel abban egyeztek meg, hogy Görögország az eredetihez képest két évvel kérőbb csökkentse államadósságát a hitelezők által elvárt szintre. Ugyanakkor a következő, 31,2 milliárd eurós részlet kifizetéséről - amelyre nyár óta vár Athén - most sem született döntés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.