BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A gyógyszeripari papírokra érdemes ma figyelni

Stagnálással vagy kisebb emelkedéssel nyithat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) kedden az MTI által megkérdezett elemzők szerint, a folytatás viszont bizonytalan.

Kuti Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője úgy vélte, a meghatározó események kedden a pénzpiacokon történnek majd magyar szempontból. A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának kedvező kamatdöntése - egy 25 bázispontos kamatvágás - ugyanis nyugtatólag hatna a piacokra, így a magyar részvénypiacra is.

Az elemző szerint a magyar gyógyszeripari papírok árfolyama emelkedhet, főkét az Egis-é a dupla osztalék miatt. Más részvények esetében - Mol, OTP, Magyar Telekom - nagyobb ármozgás nem várható. Az elemző nulla körüli nyitásra számít kedden a BÉT-en.

Rácz Balázs, az Erste Befektetési Zrt. elemzője szerint a hétfői áresést enyhe pozitív korrekció követheti a BÉT-en. Így a nyitás az elemző szerint a pozitív tartományban lehet, és a kedvező, optimista nemzetközi befektetői hangulat érvényesülhet a magyar börzén is.

A Mol ára 300 forinttal, 1,76 százalékkal 16 750 forintra csökkent, 2,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 68 forinttal, 1,65 százalékkal 4060 forintra esett, forgalmuk 4,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 10 forinttal, 2,61 százalékkal 373 forintra gyengült, forgalma 1,1 milliárd forint volt. A Richter-papírok 305 forinttal, 0,86 százalékkal 35 820 forintra erősödtek, forgalmuk 1,1 milliárd forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 187,8 millió forintos forgalom mellett 110 forinttal, 0,64 százalékkal 17 090 forintra gyengült. A BUMIX 995,12 ponton zárt hétfőn, ez 15,37 pontos, 1,52 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.