BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A forint nem tudta kiheverni a gyengülését

A magyar CDS ugyan nem változott érdemben, de a kötvényeknél megfigyelhető volt némi hozamemelkedés a görbe hosszabb végén – írja Bámli Károly, a Commerzbank közgazdásza.

EUR/HUF (292,00 – 296,00): Nem tudta kiheverni a tegnapi dollárerősödés miatti gyengülését a forint, továbbra is a 294-es szint fölött van az árfolyam. Hazai vonatkozású hír hiányában, marad a kitettség a nemzetközi hangulatnak. A forint jelenlegi oldalazásával szemben a zloty erősödni tudott az euróval szemben. A magyar CDS ugyan nem változott érdemben, de a kötvényeknél megfigyelhető volt némi hozamemelkedés a görbe hosszabb végén. A 292-298-as sáv lehet középtávon jellemző.

EUR/USD (1,3260 – 1,3380): Hullámvasútra került tegnap az devizapár mozgása, a reggeli 1,3370-es szintekről, rövid idő alatt az 1,3267-es szintig esett az euro, majd ugyanilyen gyorsan vissza is erősödött a jó ZEW index hatására a nyitó szint közelébe. A nap további részét a lassú lecsorgás jellemezte. A ma reggel is dollárerősödéssel indul, a vártnál rosszabb francia adat hatására.

Az európai helyzet stabilizálódásával újra a makro adatoké, és a politikai történéseké lehet a főszerep. Továbbra is a volatilis mozgás lehet jellemző, ha az amerikai képviselőházban kedvező fogadtatásra talál a republikánus párt adósságplafon megoldására tett javaslata. Az 1,33-as szint ellenállás lehet a dollárerősödés előtt, de a mai amerikai ingatlanpiaci és az EU-s fogyasztói bizalmi indexek határozhatják meg az árfolyam mozgását.

CHF/HUF (235,50 – 239,00): A frank 1,24 környékén tartja magát az euróval szemben, miközben a forint oldalazik, illetve gyengül a közös devizához képest. A CHFHUF párban nem tudott a hazai deviza erősödni, 237 centrumában várható a kereskedés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.