BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Itt az új mélypont: 300 forint az euró

A forint továbbra is sérülékenynek tűnik, amit belföldi kockázatok fűtenek. Ha ma sem következik be fordulat, akkor tíz napból kilencet gyengüléssel fejez be a forint.

Délután

Az euró jegyzése délután 300-ig szaladt, vagyis a forint 9 hónapos mélypontra került.

Délelőtt

Az eurót szerdán délelőtt 299 forint felett jegyzik, amire a reggeli 298-as szintről esett a hazai deviza. Kedden 299,5-ig esett a forint, ahol megállt a gyengülés.

A forintot a jegybanki elnökcsere mellett a devizahitelesekkel kapcsolatos tervek is aggasztják. A Népszabadság azt írta, hogy forintra váltanák a legalább kilencven napja nem törlesztett adósságokat, majd az összeg egy részét elengednék. Az akcióba beszállna Matolcsy György is a jegybanki devizatartalékkal.

A Magyar Nemzet szerint a Svájci Nemzeti Bank segítségével szabadítaná meg az embereket a frankadósságuktól egy kormányzati elképzelés. Ha hazánk és a Thomas Jordan vezette svájci jegybank meg tud egyezni, akkor a hiteleket forintra, esetleg euróra válthatják az adósok.

A kormányzati tisztségviselők az elmúlt napokban többször is hangsúlyozták, hogy további segítséget nyújthatnak a devizahiteleseknek. Orbán Viktor miniszterelnök a hét elején a Parlamentben azt mondta, hogy azoknak is segítenek, akiket eddig nem tudtak megmenteni.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.