BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiábrándító jelentések miatt büntetnek a befektetők

A Bank of Amerikai kedvezőtlen gyorsjelentése után lefelé indultak az Egyesült Államokban a vezető tőzsdeindexei. A Yahoo sem kápráztatta el a befektetőket, ahogyan az Intel számai sem adnak okot túlzott bizakodásra. A technológiai részvények kompozit indexét, a Nasdaq-ot az Apple esése tartja nyomás alatt.

Az Egyesült Államok vezető tőzsdeindexei távolabb kerültek történelmi csúcsaiktól. A nyitást követően lefelé indultak a tőzsdék. A Nasdaq közel 1 százalékos veszített értékéből, amiben nagy szerepet játszik, hogy az Apple közel 2,5 százalékos eséssel kezdte a napot, vagyis 416 dollárig ereszkedett az árfolyam. A technológiai óriás papírjainak árfolyama új 52 hetes mélypontra került a mai eséssel.

A befektetőknek a Yahoo és a Bank of America száma nem nagyon tetszettek. A Yahoo részvényei stagnálnak, a bankpapír árfolyama azonban több mint 3 százalékkal kerültek lejjebb a nyitást követően.

Az első negyedévben 1,14 milliárd dolláros bevételt ért el a Yahoo, ez 7 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól. A társaság nyeresége ugyanakkor 36 százalékkal, 390 millió dollárra nőtt, igaz ebben egy egyszeri tétel is komoly szerepet játszott.

A Bank of America az év első 3 hónapját 2,6 milliárd dolláros (részvényenként 20 centes) adózott eredménnyel zárta; ami jelentősen meghaladja a 2012. első negyedévi 653 millió dollárt. A bevétel az egy évvel korábbi 22,5 milliárd dollárról 23,7 milliárd dollárra nőtt. Az eredmény elmaradt az elemzői várakozásoktól. A FactSet konszenzusa például 22 centes EPS volt.

Az Intel papírjai 1 százalékos esést mutatnak. A globális PC-piac zuhanása alaposan megviselte az céget: a világ legnagyobb chipgyártója az első negyedévben 2,05 milliárd dolláros nyereséget ért el, ez negyedével maradt el az egy évvel korábbitól. A cég forgalma kisebb mértékben esett vissza, 12,58 milliárd dolláros bevétellel zárta az első három hónapot.

A Standard & Poor’s 500 index 0,85 százalékos esést mutat, a Dow Jones 0,65 százalékkal került lejjebb.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.