BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Valószínűleg megszakad a katasztrofális trend: Szárnyal a forint

A reggeli 302-es szintről 298 közelébe erősödött délutánra a forint az euróval szemben. A forint a hétfői erősödést megelőzően nyolc kereskedési napon folyamatosan gyengült a közös európai devizával szemben, ami a hazai deviza fogyatkozó kamatelőnyével függhetett össze.

A forint meredeken erősödött a hét első napján, és ha nem jön egy nagyobb korrekció délután, akkor megszakad a nyolc napja tartó gyengülő trend. Az euró egy hete nem volt olyan olcsó, mint most.

Alapvetően kedvező nemzetközi befektetői környezetben erősödik a hazai deviza.

Matolcsy György, a jegybank elnöke egy képviselői kérdésre adott válaszában hétfőn azt írta, hogy a Magyar Nemzeti Bank legutóbb 2008-ban vásárolt magyar államkötvényt a másodpiacon, de figyelemmel kíséri az állampapírpiac, valamint a bankrendszer likviditásának helyzetét, és kivételes esetben kész beavatkozni a hazai értékpapírpiacon.

Matolcsy György holnap délelőtt sajtótájékoztatón ismerteti a növekedési hitelprogram részleteit.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.