BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Fed esti döntése gyengítheti a forintot

Szűk sávban mozgott szerdán a forint a legfontosabb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon, miután a viszonylag eseménytelen napon a kereskedők az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed esti kamatdöntését, illetve Ben Bernanke Fed-elnök beszédét várják.

Az euró 293,65 forint volt szerda délután négy órakor. Az eurókurzus 293,40 forint és 294,20 forint között ingadozott.

Ugyanekkor az euró dollárárfolyama - a reggeli szintekkel megegyező - 1,33917 volt.

Az MTI által megkérdezett devizapiaci kereskedő szerint nem sok minden történt szerdán a forintpiacon, hiszen mindenki Ben Bernanke esti beszédét várja. Gyengítheti a forintot, ha a Fed mennyiségi enyhítési programjának visszanyesését jelenti be, bár megjegyezte, hogy az elmúlt napokban az euró dollárárfolyamának emelkedésével már árazta a piac ennek lehetőségét - tette hozzá.

A kereskedő szerint szélsőséges események hiányában 290-295 forint között mozoghat az elkövetkező napokban az euróárfolyam.

Szerda délután négy órakor a frank 238,16 forint, a dollár 219,22 forint, a jen 2,3050 forint.

MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.