BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengült éjjel a forint

A szerdai erősödés után csütörtök reggelre gyengült a forint a legfontosabb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon.

Az eurót 296,95 forinton jegyezték csütörtök reggel, nem sokkal hét óra után az éjjel többé-kevésbé tartott 296,65 forintnál és a szerda délutáni 296 forintnál. Így az euró forintárfolyama csütörtök reggel a szerda reggeli szintek közelében volt. Kedden még 301 forint felett is járt az eurókurzus.

Az elmúlt napokban volatilis volt a forintárfolyam, miután a befektetők óvatosabbak a feltörekvő piaci eszközökkel kapcsolatosan. A piaci szkepticizmust az váltotta ki, hogy Ben Bernanke, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke egy bizottsági meghallgatáson jelezte, a szervezet felülvizsgálhatja mennyiségi enyhítési, azaz a pénzpiacok elmúlt időben tapasztalt szárnyalását okozó gazdaságösztönzési programjának mértékét.

Az euró dollárárfolyama kissé emelkedett éjjel, 1,3355 dolláron jegyezték reggel.

Az amerikai dollár 222,40 forint volt csütörtök reggel, magasabb az éjjeli 222 forintos árfolyamnál, de alacsonyabb a szerda esti 222,60 forintos szintnél.

A svájci frankot 242,29 forinton jegyezték csütörtök reggel erősebben a késő esti 241,60 forintnál. A frank forintjegyzése a szerda reggeli, 240 forintos napi mélypont óta folyamatosan emelkedik.

A jent 2,3521 forinton jegyezték reggel, magasabb árfolyamon az esti 2,32 forintos szinteknél.

A legfontosabb régiós devizák közül az euró zlotyárfolyama alig változott az éjjel, míg az euró/korona-árfolyam kissé esett. Az euró 4,2636 zloty, illetve 25,570 korona csütörtök reggel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.